Schiedam

Schiedam is de onbekende parel van de Rotterdamse regio. De historische binnenstad met haar grachten, koopmanshuizen, molens, parken en vele honderden monumenten is het ontdekken waard. Het rijke verleden van de 18e en 19e eeuwse jeneverindustrie en de ligging aan de rivier de Maas heeft voor een groot deel haar identiteit bepaald. De scheepvaartindustrie aan het begin van de 20ste eeuw zorgde een nieuwe boom.

De veelzijdigheid van Schiedam is voor nieuwkomers een eye opener. Het stadshart heeft de allure van een toeristische trekpleister. De eeuwenoude stegen brengen mensen in een andere tijd met pakhuizen, branderspanden en stadspaleizen. In de monumenten vind je nu restaurants, eetcafés, bibliotheek, filmhuis en musea.

Schiedam kenmerkt zich door lommerrijke parken, de rivier de Schie die uitkomt in de Nieuwe Maas. De stad grenst in het noorden aan het groene hart van Midden Delfland, in het oosten aan Rotterdam West en in het westen aan Vlaardingen
Schiedam heeft een ziekenhuis, theater, bioscopen, scholen voor lager- en middelbaar onderwijs en sportvoorzieningen zijn in de directe omgeving aanwezig.

Station Schiedam fungeert als het vervoersknooppunt in de regio (trein, metro, tram, bus) en is 5 minuten verwijderd van het Centraal Station Rotterdam.

Schiedam West

Schiedam West ten zuiden van de Burgemeester Knappertlaan is een ruim opgezette wijk met lanen, parken en herenhuizen uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw.  Met de aanleg van de Nieuwe Waterweg kreeg Schiedam een diepe open verbinding met zee. Grote scheepswerven vestigden er zich en voor het management van de werven werd dit deel van de wijk gebouwd.


De locatie

Het markante gebouw  ligt tegenover de dynamische Wiltonhaven met wereldspelers als Huisman en Mammoet en kijkt uit over de rivier de Maas. De bereikbaarheid met zowel auto als openbaar vervoer is zeer goed: de afslag A4 Amsterdam-Antwerpen is nabij evenals  metrostation Vijfsluizen en de watertaxi. Het centrum van Rotterdam ligt op 12 metrominuten, het historische centrum Schiedam ligt op 12  fietsminuten.  Het is enkele minuten lopen naar het beginpunt van de groene Poldervaart die doorloopt naar Midden Delfland.


Aan de inhoud en afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend